Middag och tända ljus

När man har bråttom eller när man inte har lust att göra middag, så är ett alternativ att hämta mat. Det får naturligtvis inte ske för ofta då det är kostsamt, och man tappar kontrollen över vad man faktiskt äter. Det man lagar hemma gör att man kan kontrollera vad maten faktiskt innehåller, och hur den har tillagats.

Jag har hör till den skaran som har svårt för hämtmat då jag har fobi för hur maten hanteras när den tillagas, eller hur råvarorna har behandlats. Däremot så slår inget en riktigt god sushi och på sommaren är det extra viktigt för mig att se ”genom” köket när sushin blir till. Därför beställer jag alltid över disk och inspekterar att det faktiskt känns som ett fräscht sätt som maten tillagas på.

Det kanske låter knasigt, men så många hårstrån jag hittat i mina hämträtter under åren har kunnat skapa en peruk. Riktigt illa. Men när jag ser maten, och att den tillagas så blir jag trygg. En akilleshäl hos mig..

I söndags blev det dock hämtmat, och en av mina favoriter blev middagen.
Laxsushi som är sådär perfekt bränd vilket ger en rökig smak. Perfekt när riset blandas med laxen och jag lovar, det smakar som det låter – underbart! Men ser ni den ena gröna ärtan som är lite brun?
Absolut inget fel på den, helt säker, men den hamnade i soporna..

När jag känner mig ”tipsar-tagen” så måste jag bara tipsa om dessa blockljus som jag köpte från Northmans! Det är ljus som är tillverkade av vax och ser fantastiskt verklighetstrogna ut. När man tar i dem får man samma känsla som när man håller i ett blockljus som man brinner med eldlåga. Dessa har en 3D låga som gör att man nästan vill blåsa ut dem fastän det är batteriljus. Dem kommer från UYUNI och du hittar dem HÄR

Skillnaden är att dem är så verklighetstrogna jämfört med dem man ser som är lite billigare. Säkra ljus med full effekt är verkligen toppen! Min granne ringde mig för ett tag sedan när hon sett genom fönstret att ljusen var ”in action” och ville påminna mig att släcka dem. Det måste ju vara det bästa betyget!

Idag blir det Vaxholm för mig och Charlie.
En årlig resa som jag alltid gör med Diana och Ulrika.
Nedan bjuder jag på några bilder från vår förra dagstripp 2020 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s