Frukost på Haymarket och dagstur till Vaxholm

Vilken start på dagen det blev!
Jag, Diana och Ulrika planerade för cirka en vecka sedan att vi skulle åka till Vaxholm över dagen, vilket blev idag. Vi brukar en gång om året göra denna resa tillsammans. Vi har ofta många, alla vi, strängar på våran lyra så det är verkligen roligt när vi planerar in något tillsammans.

Visst, det händer mer ofta än en gång om året att vi ses, men vi har just skärgårdsöar på sommaren som våran kompisgrej!

Vi började dagen med lyxfrukost på Haymarket som ligger vid Hötorget i Stockholm City. Alla vi tre älskar hotellfrukost och ingen av oss hade varit på frukosten på Haymarket förut.

Denna lyxfrukost kostar 195 kr per person!
Det går nästan inte att jämföra med många andra som är ”lyxhotell” med några hundralappar extra för en frukost.

Prisvärd vardagslyx

För mig är Haymarket ett hotell med en outstanding miljö där jag vid ett flertal tillfällen tagit många after works med goda vänner. När jag bodde i City innan jag flyttade till Hammarby sjöstad så var detta alltid mitt första ställe när det var dags för en träff med vänner över ett glas vin eller kaffe.

Jag är så förtjust i hur den pampiga entrén välkomnar en med öppna armar och elegans direkt när man går in i foajén. Det är dessutom en tidsresa som man sällan skådar då man bjuds in till en miljö där temat på miljön är som lånad från en av mina favoritserier: Selfridge.

Det är bara eleganta gentlemans med hattar och hängslen, kvinnor med tjusiga dräkter som saknas.

Hela utbudet på denna fina start på dagen var outstanding.
Kaffe som smakade som att den direkt var tagen från en kaffeodling och en buffé som var lika magisk.

Denna bild av den ljuvliga frukosten är tagen av Dina – BLOGG HÄR

Älskar du också hotellfrukost?
Jag tycker att det är något man bör unna sig ibland oavsett om man bor på hotell eller inte.

Klockan var efter 8, så jag tycker ändå att jag har rätt att se lite trött ut när vi fått vår lyxiga frukost. Men naturligtvis så vaknade jag till efter denna bedårande ”frulle”

Diana och Ulrika är som vanligt lika fräscha som vanligt.

På Haymarket var det absoluta restriktioner kring frukosten.
Alla gäster var tvungna att bära handskar vid buffén och handsprit var även det ett måste.
Ett stort + med tanke på smittspridningen kring covid-19 (Corona)

Men dagen handlade ju inte bara om frukost då vi hade en planerad båtresa till Vaxholm planerad. Så vi promenerade från Haymarket som ligger på Hötorget till Strandvägen där båtarna går från.

Att ta en dagsutflykt med Strömma till Vaxholm tar cirka 45 minuter och kostar kring 320 kronor t.o.r. vilket jag tycker är ett bra pris då man får komma till ett fint ställe i Stockholm och bort från City och vardagen för en dag.

När vi väl kom fram till Strandvägen som ligger med en promenad på cirka 7 minuter från Haymarkets frukost så gjorde vi direkt entré under soldäck (plan 1) på strömmas båt och reste med gassande morgonsol på båten hela vägen fram till Vaxholm. Att åka båt och ändå få sol är ett måste, varav vi var i god tid för att inte missa platsen utanför ”insidan”

Alla som kom till båten hade förtur som förbokat, men eftersom att vi nästan var först på plats så blev det den resa vi önskat oss med sol och skratt hela vägen till Vaxholm.

När vi kom fram till Vaxholm så började vi dagen med att ta oss ner till stranden. Med en Coca-Cola i handen så var det dags att njuta av dagen som start med de fina klipporna och se hur flera badade i havet. Som vanligt hade jag glömt att packa ner mina badkläder, men vad gör det när jag iallafall inte missade att ta med en handduk. Eftersom att jag är ett stort fan av skärgårdsmiljö så är jag helt nöjd med att svalka törsten med en Coca-Cola i solen utan att varken bada eller sola.

Jag brukar kalla det som vardagslyx.
Att bara se, njuta och göra det man vill. Utan några måsten.

Efter några timmar så var det dags för att äta igen.
Ja, trots en stadig frukost så började min mage att kurra. Det är nästa hemskt att skriva men jösses vad jag börjat växa på både bredd och omkrets. Det är något med mat som gör att jag inte kan stå emot.

Jag måste bli bättre jag vet.
Men mat är för mig just nu en drog. Jag har aldrig ätit så mycket som jag gör just nu!

Diana beställde räkor men jag var dessvärre alltför sugen på mer onyttigt så valde en hamburgare med pommes. Ulrika som är däremellan var klok och beställde en hallomiburgare (hon barskrapade inte tallriken som jag gjorde) Men jag ska såklart vara värst när det kommer till att vara onyttig.

Räkorna var dock av HÖGSTA kvalitet!
Det var så bra kvalitet att jag nästa måste fråga restaurangen om dessa var nyfångade!

Min lunch som jag valde framför de fantastiska räkorna som Diana valde var hamburgaren ovan!

Men efter lunchen var det iallafall dags för att dricka lite bubbel, rosévin och för min del öl.

Baren som hittade ligger efter en brygga efter kajpromenaden som vi tog. Jag minns inte vad den heter men kan det vara Bar0? hur som så var det exemplarisk service och goda drinkar till tjejerna och en god öl till mig.

Jag fullkomligt älskar att sitta på vatten och fira ledighet. Det är så himla mysigt.
Jag är nog den enda som älskar när det gungar lite, men då känns det lite extra lyxigt.

Vi avslutade dagen med att återgå till lunchrestaurangen där tjejerna tog en cider och jag för första gången ett glas bubbel innan resan tillbaka till Stockholm City skulle gå. Och, på båten hem hade vi såklart lika roligt som resa till Vaxholm.

Lite mer blåsigt men ack så roligt med många skratt!

Brukar du ibland åka ut till Stockholms skärgård?
Det är så värt det och ett varmt tips från mig.

Det lilla i vardagen är ju det som ger lite extra energi i den gråa vardagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s