En annorlunda midsommar 2020

Hej bästa Du!
Vilken märklig, men ändå så roligt midsommarhelg det har varit detta år.

Eftersom att Corona fortfarande härjar så blir ju vardagen inte som den brukar, men jag måste ändå slå ett extra slag för att den blev riktigt trevlig trots att vi inte befann oss i en sfär av ”crowd”

Det började med att både jag och Daniel beslutade oss för att inte göra något alls på självaste midsommarafton. Vi var helt ensamma, trots att vi var bjudna på midsommarkalas från flera håll. Eller, inte gjorde något kanske är fel att säga, men vi tillbringade den på samma sätt som när vi har en skön fredag.

Promenader
Middag på balkongen (denna gång med midsommartema såklart)
Vi avslutade kvällen med att tända ljus på balkongen och spela kort. Så mysigt!

Men.. På midsommardagen det var då vi började röra på oss lite mer..
Vi startade dagen på en fantastisk Tapasrestaurang som nyligen öppnat i Sjöstaden. Den ligger precis vid vattnet och ni kan ju tro att det är vackert att sitta på uteserveringen och bara kika ut över vattnet och se alla fina båtar som seglar (eller brummar) förbi.

Det som jag fascineras av när det kommer till Hammarby sjöstad är hur nära man har till naturen utan att behöva åka till Stockholms skärgård. Upplevelsen av ett vackert landskap breder ut sig över hela Hammarby sjöstad, och ett marint tema lurar bakom nästan varje hörn man går till. Dessutom så är det nära till stan om man vill ha pulsen från City. Riktig fullpott om du frågar mig.

Och när jag satta min första tugga i MARINA TAPAS var jag direkt såld.
Ni som tycker om Tapas vet vad jag talar om. Det finns inget ingenmansland när det kommer till Tapas. Det är antingen svart eller vitt och detta var vitt all the way.

Vildfångade scampi stekt i olivolja, vitt vin och vitlök
Friterade bläckfiskringar med aioli
Krämig buffelmjölkost, serveras med Bottarga

U N D E R B A R T tillsammans med ett glas rosévin!
Denna restaurang rekommenderar jag från topp till tå, och när det dessutom var Spansk livemusik så var pricken över i:et satt. Perfektion..

Men som sagt…
Midsommarafton blev lugn, men eftersom att min granne fyllde år så blev det kalas till sena kvällen på gården. Har jag berättat för er att jag har världens bästa grannar förresten?

Det är nästan som att bo i ett kollektiv!
Alla är bjudna på kalas om det är något, och när man har tråkigt skickar man bara ett sms till en granne och får direkt en kaffekompis på balkongen. Jag drog verkligen en vinstlott när jag flyttade hit. Det är nästan overklig sammanhållning i denna fastighet!

Vad har just Du hittat på denna midsommar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s