Reseförbud men det kanske är bra?

Jovisst, vi ska vara försiktiga i tider där vi har en världslig epidemi med Covid-19 i spetsen men det betyder ju inte att man inte får drömma sig bort. Sedan några år brukar jag alltid göra en långresa på våren för att få sol och avkoppling, men det verkar inte som att det kommer att bli av i januari 2020.

Om än det blir ett OK att resa så kommer jag av naturliga skäl att stanna kvar i Sverige tills att vi har fått bukt med Corona. Min plan var att åka till Mexico våren 2020, men jag får istället spara den resan och göra en dubbelt så bra resa när det är dags.

Har ni varit i Mexico?
Jag tycker att det ser så ofantligt vackert ut där!

2019 hade jag brunbrända ben på Bali i mars och det finns inget som slår lata dagar i solen. Det vilar dessutom en slags magi över Bali som få ställen kan jämföra sig med. Utan tvekan så är det landet som bjudet på mest andlig närvaro som jag någonsin upplevt och alla Balineser är så otroligt hjärtligt trevliga. Det är kanske inte så märkligt att man saknar att resa just nu.

Det man inte får – det vill man göra.
Man saknar ofta inte det man får göra – förrän man får käppar i hjulen.

As always.

När denna epidemi tog sin början så var jag i Thailand i år (Krabi) Jag kunde i min vildaste fantasi inte förstå vilka konsekvenser detta Coronavirus skulle få. Effekten på världens ekonomi, dödsfall och begränsningar i samhället är som taget ur en film. Själv traskade jag runt på gatorna och funderade på varför alla uppförde sig som illbattingar och tömde apoteken på handsprit och ansiktsmasker.
I efterhand har jag fått krypa till korset och erkänna att jag nog var lite naiv i början.

Jag tror dock att vi människor har fått ett uppvaknande av en kaliber vi inte ansåg vara möjlig. Vilket i vissa fall också kan vara bra då vi är så vana att ta saker för givet. Så när denna krissituation som världen befinner sig i kanske vi efteråt kan ta tillvara på vår existens med andra ögon.

Men mitt i all misär med mina egna drömmar om att boka en resa att se fram emot så kikar jag ut från balkongen och blir genast påmind om hur bra jag har det. En blå himmel, en fin lägenhet, bra vänner, helt fantastiska grannar som jag pratar med ofta mellan balkongerna, och massor av små detaljer som faktiskt gör min tillvaro bra trots att jag kanske inte kan planera min årliga resa för tillfället.

Resa är en stor del av livet – men i nuvarande dagar så kanske man också får anpassa sig och ta ansvar att inte utsätta sig själv, eller sina medmänniskor för risker. Resa kan vi göra sen när det är ”över”

Vad tycker du om reseförbud, och är det bra om alla börjar resa när/ om gränserna öppnar inom kort?

5 reaktioner till “Reseförbud men det kanske är bra?

 1. Positivt inlägg och bra att du kan se allt bra omkring dig. Det blir nog jobbigt för många svenskar som är vana vid att resa i sommar. Men det finns ju mycket att upptäcka alldeles inpå. Som fina grannar på nästa balkong 🙂

  Gilla

 2. Jag tycker inte man ska resa i år oavsett om gränserna öppnar eller ej. Läget kan förändras så snabbt att gränserna plötsligt måste stänga igen och man blir fast utomlands, men också för att smittorisken ökar åt alla håll. Bättre då att gynna Sverige, där vi faktiskt också har många fina ställen att besöka. Man överlever att hämta med resandet tills pandemin har lugnat ner sig förhoppningsvis.

  Gilla

  1. Du är så klok! Jag håller med dig hela vägen! Resor finns kvar men nu ska vi också komma ihåg att sponsra sverige. Själv har jag precis upptäckt fantastiska grannar och bara det är guld värt!

   Svanfamiljen i Sjöstaden och räcker inte det så är väl Fjäderholmarna tillräckligt. Bra tanke bästa du ❤️

   Gillad av 1 person

   1. Det skulle ju vara vänta med resandet. Det där med autocorrecten 😄 Men du förstod ändå. Ja man upptäcker nya saker i krokarna hela tiden, både grannar och vackra o mysiga ställen. Man lär sig vara mer kreativ på hemmaplan 👍❤️ Fjäderholmarna har jag hört ska vara vackert! Aldrig varit där. Kanske får bli en tur i sommar. 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s