Nyckeln till framgång

När jag startade bloggen frågade jag i samband med det om det fanns något ni vill att jag lyfter lite extra i ett inlägg. Helena skrev att hon önskade veta vad min syn på framgång är.

Det blir inte ett lätt inlägg att skriva men naturligtvis ska jag ge min syn på detta.
Jag tänkte dela upp det i olika sektioner för att inte bli rörig

^ Ekonomi
^ Vänskap

^ Företagande
^ Summan av kardemumman

För att börja med det många tycker är framgång till lycka så tänkte jag starta med att vidröra ett ämne som är ekonomi. Det jag skriver är inte en manual, inte heller något som fungerar för andra, men detta är mina personliga åsikter.

När man talar om ekonomi är det ofta man hör att detta går hand i hand med en stor del av ens lycka vilken ger en nyckel till framgång. Jag kan delvis hålla med, men det finns också stora fallgropar att endast tala om materiella ting när man talar om framgång. Det är en illusion om att pengar ger trygghet, och jag håller återigen med om att pengar ger en trygghet som man lätt kan luta sig mot för att skulptera en nyckel till just framgång. Den passar vissa, men i vissa lås så fungerar inte nyckeln utan då måste man omvärdera det som anses vara ens ”egen” lycka.

Jag har själv levt i båda världarna.
N
är jag flyttade till Stockholm för 20 år sedan hankade jag mig fram och ibland hände det att jag fick välja om jag skulle köpa en korvring eller en tågbiljett. När man står inför detta så inser man att man saknar pengar och tror att det är lycka till framgång. När jag sedan hade byggt upp mitt kapital så tycker jag inte att ekonomi är den viktigaste delen i mitt liv.

Lite som jag brukar skriva, och säga:
Man vill ha det man inte har, och saknar det man inte har.

Att ha lån, eller skulder behöver inte göra dig mindre framgångsrik, men det skapar en känsla av att du söker lycka genom att ”få en god ekonomi” och ofta går det till överdrift. Samma gäller om ekonomin betyder att man vänder på slantarna för att komma i mål. Man vill ha mer än vad man har och sätter upp så stora mål att det slutar med att man inte är nöjd förrän man sitter på en lyxig yacht och tror att lyckan är gjord. Pengar gör dig inte direkt framgångsrik, utan det är vem du ÄR som skapar en framgångsrik person. Finns inga genvägar allt kommer från samma kraft – och det är från Dig!

Nästa del att skriva är om vänskap och det är väl egentligen det som grundar sig i min nyckel till framgång. Ganska simpelt, så mycket stöd och hjälp jag fått från vänner är en kraft som varken pengar eller något annat kan rubba. Vänner kommer och ibland går dem, men varje liten individ påverkar något man gör, tänker, hur man agerar och jag är fullt medveten om att karma är det som ger tillbaka det du kommer att behöva i framtiden.

När jag kollar på min Facebook (som exempel) ser jag något hos varje person som har gett, eller föder mig även idag. Det finns inte något som skapar så mycket känslor som att älska en vän, oavsett om det är en partner, ytligt bekant eller en nära vän. Nyckeln till framgång är ett stort steg om vem du är och vad du lyckas ge.

När man pratar om framgångsrika människor så är det lätt att man endast ser de som är extroverta. Det är ju dem som syns och tar för sig på ett annat sätt än en introvert gör. Men, det är absolut inte så. Jag ser bara tillbaka på mina egna vänskaper för att förstå. De tysta som analyserar är exakt på samma nivå som de utåtagerande.

Personligen ger jag alltid oerhört mycket av mig själv.
Jag skulle kunna tömma kontot om en vän behöver hjälp för att jag är helt säker på att behövande stöd mår bättre som lån till någon än att vila på mitt konto. Lite så fungerar jag, och vad jag ser är att jag får tillbaka så ofantligt mycket till mig som vän. Det är få som inte stöttar mig när jag behöver då jag ger ganska mycket av mig själv när någon behöver lite extra boost.

Så summa summarum av Nyckeln till Framgång är att nummer 1 är vänskap i alla dess former. Utan bra vänner kommer man stagnera och ensamhet måste vara den värsta känslan som finns. Jag tankar min bensin för att gå framåt hos mina vänner.

Det finns inget som säger att det är lätt att vara egen företagare, men nyckeln till framgång är utan tvekan att tänka rationellt och särskilja på vad som är person och företagsledare. För mig så är det som grundare ett stort ansvar och det betyder också att jag måste tänka business i det jag gör. Jag tror på att man måste våga kasta sig ut i det okända för att skapa nyckeln till framgång i sin karriär.

Men vad är framgång?
^ Är det att tjäna mycket pengar?
^ Är det att bli börsnoterad?
^ Är det att vägleda andra eller våga?

När man jobbat sig uppåt i ett företag som man startat är det lätt att man sätter sig på höga hästar och gör sig förmer än andra eller känner sig extra viktig som person. Det kan handla om att någon känner igen dig eller att du skapat det vi talade om i början en ekonomi eller vad man kan tro är ett mervärde som person. Att florera i press, intervjuer och magasin ska inte ge någon en extra boost förutom att arbetet som lagts ner är ”snyggt jobbat”

Att känna sig extra viktig som person är VIKTIGT men man ska inte glömma varför man gör det! Är det för att du är en genuin person eller en framåtsträvande företagsledare? Jag tycker att genuin person är mest lockande i mitt fall. Omtanke och kärlek kan kombineras med allt som har med företag att göra.

Jag är helt övertygad om att de mest lyckliga människorna har den mest passade nyckeln till framgång. Det spelar inte någon roll vad du äger, eller vad du har åstadkommit om du är en ensam person utan den mest unika nyckeln är att du har människor bakom dig som stöttar dig! Och du dem.

LÅT INGEN RUBBA DIN VISION OM DEN ÄR GJORD AV KÄRLEK OCH DET ÄR FÖR ALLTID MIN REGEL NUMMER 1. ALLTID!

^ Kolla aldrig på vad andra gör, gå din egen väg.
^ Lär dig att älska dig själv, och inte vad du har.
^ Få inte hybris och se alla människor på samma plan.
uteliggare, framgångsrika, utbildade, outbildade, ärliga, oärliga, introverta, extroverta osv.
^ Var unik och var alltid en bra vän och tro på karma för det är en magisk kraft
^ Våga skapa din egen nyckel och strunta i om andra inte tror på dig.
^ Skapa din egen verklighet som vän, företagare, ekonomiskt tacksam osv.
^ Lita på din magkänsla

Vi föddes som ett blankt papper oavsett i vilken miljö, men med rätt inställning har vi nyckeln till framgång i vår hand. Vi är alla unika oavsett om vi är 1 timme gammal eller 100 år + men vad jag anser är oerhört viktigt är att umgås med de man tycker ger kärlek.

Det är min nyckel till framgång.
Vad är din nyckel till framgång?

Min utmaning i livet är att inte basunera allt jag känner utan ta det med ro. Alla behöver inte ta del av vad jag tycker och känner på sociala medier utan det tar jag med vänner osv.

Vad är din utmaning?

Nu gör jag kväll och ska gosa ner mig i soffan framför en film2 reaktioner till “Nyckeln till framgång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s